Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Inoue Orihime

2011.09.04

orihime-inoue-11.jpg

Magasság:157 cm

Súly:45 kg

Születésnap:szeptember 30

Hivatás:Tanuló

Orihime hosszú, fényes, narancssárga hajat visel, csatokkal a fülei mögött, melyeket hajtűkkel erősít meg. Sosem veszi le ezeket a hajtűket, kivéve, ha alszik, mivel ezekben hordja bátyja emlékét és a spirituális energiáját, a Sun Sun Rikkát. A haját kibontva hordja és sosem vágja le, mert ez jelképezi a barátságát és tiszteletét Arisawa Tatsuki iránt. A legfeltűnőbb testi vonása kamaszkora ellenére meglepően fejlett alakja. Nagy mellei gyakran szolgálnak viccek forrásául a sorozatban. Egy komikus jelenetben, amikor Orihime együtt ebédelt barátnőivel, Tatsuki megkérdezte tőle, hogyan lehet az, hogy ilyen sok kalóriadús ételt eszik és mégis jó alakja van, mire egy másik lány azt válaszolta, hogy mind a mellére megy. Orihime meglehetősen keményfejű, s ezt gyakran megszenvedi Ishida, Chad és Ichigo. Egyedül Kusajishi Yashiru volt képes megsérteni a fejét egy humoros jelenetben, amikor Zaraki Kenpachi vállán lovagolt, illetve Shiounin Yoruichi egy másik vicces jelenetben. A színes mangában barna, az animében lilászöld színű szeme van.

Orihime barátságos, a maga módján humoros, gyengéd és kedves. Gondoskodó személyiségű, Yuzuhoz hasonlóan. Kitűnő tanulmányi eredménye dacára sokszor naiv, bután és bolondosan viselkedik, főleg ha Ichigóval találkozik. Ennek ellenére Tatsuki szerint Orihime a fekete öves karate sodan (első) szinten teljesítette, amikor közösen edzettek. Szembetűnően reménytelen eset, ha technológia közelébe kerül. A Handicrafts' Club egyik tagja megjegyezte, hogy még egy mobiltelefon használatához sem elég ügyes, ezért nincs is neki. Nagyon szereti az ázsiai virágmintás ruhákat. Orihime főzési stílusa meglehetősen rémes, undorítóan vagy szokatlanul főz, az ételei egyáltalán nem ízletesek, ami szintén gyakori humorforrás a sorozatban. Csupán Matsumoto Rangiku és Tsukabishi Tessai találták ízletesnek a főztjét. A kedvenc étele a vörösbabkrém és a vajjal bekent édesburgonya. Orihime gyakran gondolkozás nélkül cselekszik vagy „zöldségeket” hord össze, ezért sokszor hozza magát kellemetlen helyzetekbe. Gyakran álmodozik tátott szájjal bambulva, nagy képzelőereje van, sokszor véletlenszerű helyzetekben kezd el fantáziálni Ichigóról vagy hogy boxbajnokká válik és kioszt néhány pofont. Amikor a jövőbeli elképzeléseiről kellett portrét rajzolnia az iskolában, pusztító robotnak ábrázolta magát. Ichigo és Rukia kapcsolatáról is érdekesen vélekedett, szerinte azért tagadja Rukia, hogy bármi lenne köztük, mert ha ő is és a többi lány is szerelmes lenne Ichigóba, akkor a lányok serege fölényesen győzedelmeskedne.

Orihimét és Ulquiorrát imitáló cosplayjelmezesek

Orihime egyedül él Karakura városban, ahol a történet játszódik, de segítik a városban másutt lakó barátai. Előzőleg bátyjával, Sorával élt együtt, aki 15 évvel volt idősebb nála. Orihime és Sora egy alkoholista apa és egy prostituált anya mellett nőttek fel. Amikor Sora 18 éves lett, megelégelte a „családi” légkört, és elmenekült Orihimével, aki akkor három éves volt, és felnevelte őt. Nem tudni, hogy élnek-e még a szülei. Hat évig boldogan éltek együtt, annak ellenére, hogy Orihimét csúfolták az iskolában a szokatlan hajszíne miatt. Sora adott neki egy hajcsatot, de nem viselte, mert túl gyerekesnek tartotta. Egy nap Sora súlyosan megsérült egy autóbalesetben, és életét vesztette a Kurosaki klinikán. Ettől fogva viseli Orihime a hajcsatjait. Egy évvel a tragédia után találkozott Tatsukival, aki megvédte őt a kötekedő társaitól és örökre jó barátok lettek.

Orihime már a sorozat elején bensőséges érzelmeket táplál Ichigo iránt, amely szerelemmé válik és egyre mélyebb lesz a sorozat folyamán. Ezeket az érzéseit már felfedte Matsumoto Rangiku és Icsigo előtt is, bár ő akkor éppen aludt. Féltékeny Ichigo és Rukia kapcsolatára, de ennek ellenére jó barátságot és együttműködést alakít ki velük. Kiteljesedő szerepénél fogva, Orihime felhagy kezdeti bolondozásaival, és több figyelmet fordít hiányosságainak és belső zűrzavarának leküzdésére. Tudja, milyen érzés egyedül lenni, Ichigóhoz hasonlóan ő is erősebbé szeretne válni, hogy megvédhessen másokat.

Orihime különös hatást gyakorolt Ulquiorra Schiffer Las Nochesben töltött napjai alatt. Ulquiorra képtelen volt felfogni az emberi szív értelmét, Orihime lelki összetörését, ezért kérdezgette erről, mikor egyedül voltak. Később Ichigóval vívott harca alatt Icsigo úgy nyilatkozott Ulquiorráról, hogy „sokkal emberibbé vált”, mely megvilágítja Orihime empatikus jellemének befolyását Ulquiorra saját érzelmi kapacitására. Halála előtt Ulquiorra megfogja Orihime kezét, akinek viszonzott gesztusán keresztül rátalál saját emberi szívére.